I morse så sa han det…

Red heart.

Jag vet ju inte hur det är för er med de där tre små orden men de har inte alltid kommit så lätt för mig.

Jag kommer ihåg att jag höll på och kämpa länge innan jag vågade säga dem till min blivande man.

– Jag älskar dig.

Så sårbart liksom. När jag har sagt det så tar jag ju en stor risk. Tänk om han säger jaha och läser vidare i tidningen. Eller ser bekymrad ut!!!…nu när jag har blottat mig och uppbådat så mycket kraft för att säga det…jag riskerar ju att sårad.

Jag tänkte när barnen kom att jag inte behövde säga till dem att jag älskar dem, de VET de ju bara…

Sedan började jag öva. Första gången var inte så lätt men sedan gick det bättre och bättre. Och för mig blir det som någon balansgång, jag vill inte tjata ut dessa små betydelsefulla ord. Det ligger kanske i svenskarnas natur att vi inte slösar med kärleksförklaringar direkt. Och så är det för mig, jag vill att det ska betyda något när jag säger det, jag vill ha känslan med.

Häromsistens hade jag varit bortrest några dagar. Jag hade kommit hem när han låg och sov och jag hade viskat i hans varma öra där i sängen. –Jag älskar dig.

Så satt vi där och åt frukost. Plötsligt tittar han mig i ögonen och säger:

– Jag älskar dig mamma! Sen tar han en tugga till. Han väntar inte på någon tillbaka-kaka.

Och jag sa INTE:

– Och jag älskar dig.

Jag ville inte säga det just då, det var ju det första jag tänkte att jag skulle säga men jag ville liksom inte förta hans ord. Jag ville att hans initiativ skulle få vara kvar orört liksom. Så jag svarade:

-Mmm, vad härligt det känns när du säger det till mig, älskling!

Och när jag tänker vidare på saken så blir det nog så, att eftersom jag har övat mig på att säga de tre små orden till mina barn så har jag fått dem tillbaka från dem. Det gör mig så lycklig! Jag tror också att det inte bara är jag som får dem tillbaka utan förhoppningsvis så kommer de säga det till andra människor runt omkring sig i framtiden.

– Jag älskar dig!

 

Jag brukar göra ett inlägg ungefär var tredje vecka. Vill du få ett meddelande till din mailbox när det kommer ett nytt inlägg? Fyll i din adress till vänster på sidan “Följ bloggen via e-post”. Är det något speciellt du vill att jag ska skriva om? Hör av dig! Och dela gärna vidare om du känner någon som du tror skulle gilla att läsa det jag skriver. Tack!

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s