Skärmfri söndag

Vintage TV on the isolated white background

Skärmfri söndag. Söndagsmorgonen blir lite trög, 12-åringen har svårt att veta vad han ska göra. Jag bär ut två stolar i solen, vi lindar in oss i var sin filt. Blir för kallt, vi går in. Han går till grannen och lånar boken ”Sagan om ringen”. Kul, tänker jag!! Han kommer nästan igenom prologen, då kommer han på att han fick presentkort på bio i födelsedagspresent och vill bjuda storebror på bio.

Här någonstans börjar hans rastlöshet släppa och humöret bli bättre, vi tar en promenad till ICA för han kommer på att han vill göra eget ingefärsté. Vi handlar pyttipanna också. Han steker, jag gör te, det blir gott. Dags att åka på bio med storebror, tänk att ha en storebror med körkort, de kan åka alldeles själva!! Kommer hem, glad, filmen var bra och den går bara att prata med storebror om för jag och pappa fattar verkligen ingenting. Vi skalar potatis och morötter och gör världens bästa soppa till middag. Mysigt är det!

Jag, han och hans pappa hamnar framför Tv:n för att se mästarnas mästare, han vet inte vem någon är och frågar om allt. Jag sitter och funderar över om Tv:n är en skärm och varför jag tycker det är OK att vi tittar på TV. Kommer fram till att jag tycker det är OK därför att jag får vara tillsammans med honom, ologiskt, javisst. Han pratar nästan hela tiden (min man blir irriterad och jag blir full i skratt) och det blir plötsligt tydligt varför det är “bra” när barnen sitter framför datorn, då får man ju vara ifred själv! Fast jag älskar att det plötsligt känns och märks att vi har barn i huset. När han lägger sig så gnuggar vi näsa och lyckan sprider sig i min kropp, även på måndagsmorgonen finns känslan kvar. Han vill att jag följer med ut i hallen och säger hej.

Det var värt det, att ta den första timmen av motstånd den skärmfria dagen!

Jag gör ett inlägg ungefär en gång i månaden, vill du få inlägget i din mailbox? Fyll i så fall i din maladress till höger på sidan “följ bloggen via e-post”. Dela gärna vidare på Facebook genom att använda Facebookikonen nedan, vi hörs! Tack!

2 thoughts on “Skärmfri söndag

  1. Oj, vad jag känner igen mig i det här. Detta att titta på tv, vi har också resonerat som så att, ja, det är en skärm, men vi upplever något tillsammans ändå!
    Har ni skärmfritt varje söndag undrar jag?
    Mvh Pernilla

    • Hej Pernilla! Ja, det finns många tankar om det där med skärmar och hur man ska förhålla sig till det. Vi är nog generösa med skärmtid hemma hos oss men försöker hålla de flesta söndagar skärmfria, det brukar bli en bra dag! Tack för att du hörde av dig/Sanna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s