Det här är Sanna

Hej!

Jag heter Sanna Sohlberg och är förskollärare från början. När jag började som förskollärare för nästa trettio år sedan upptäckte jag ganska snabbt att min påverkan på barnens välbefinnande var marginell.

Det är i familjen det händer! Det är i de nära relationerna som vi “blir till”. Det är i de nära relationerna som både barnens och de vuxnas personliga utveckling sker! Här har vi världens chans att utvecklas tillsammans med de vi älskar!

Sedan dess har jag intresserat mig mer för hela familjens dynamik ur barnens/tonåringarnas perspektiv. Jag har vidareutbildat mig och är nu gruppledare för Active parentings program, har under året arbetat med att ta fram nytt material för Aktivt föräldraskap tonår. Jag har också gått Jesper Juuls seminarieledarutbildning och delar hans synsätt. Jag arbetar nu i min egen regi, Familjekompetens, med kurser ( både privat och för företag) rådgivning för föräldrar och föreläsningar på skolor, företag och organisationer. Hösten 2014 läste jag Specialpedagogik 7,5 hp på Stockholm universitet. Roligt! Våren 2015 läste jag Kommunikation och konfliktförståelse 15 hp på Stockholms universitet. Spännande och lärorikt!

Min blogg/hemsida har jag döpt till Familjekompetens. Ordet kompetens valde jag för att det betyder att kunna omvandla teori till praktik. Ord till handling. Inte bara förstå hur jag borde göra utan verkligen försöka göra det. Omvandla vår kärlek till kärleksfulla handlingar!

På den här bloggen kommer ni kunna läsa om mina tankar kring föräldraskap, både om de yngsta barnen men även om tonårsföräldraskapet! I mitt arbete har jag träffat hundratals föräldrar/tonårsföräldrar och vet vilka frågor som brukar dyka upp.  Jag är själv mamma till tre barn, en dotter på 25 år, en son på 24 år och en son på 17 år.

Kontakt

Hör gärna av dig till mig på:

sanna@familjekompetens.com

eller 070 4381237

Välkommen!

Om du vill använda någon av nedanstående bilder i marknadsföringsmaterial och inbjudningar  till mina föreläsningar och kurser så varsågod!

IMG_2448IMG_0726IMG_0726svartvit

2 thoughts on “Det här är Sanna

  1. Tack för inspirerande dagar!! Det är så härligt att känna att man växer och utvecklas! Underbart och svårt på samma gång!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s